Startpagina.

Koi breeders
KOI BREEDERS
 • Mushigame
  Kazuto Igarashi
  Kiyoshi Sato
  Tamotsu Nagashima
  Hirosi Hirasawa
  Eiji Matsuda
  Shosaku Igarashi
  Shigeo Tanaka
  Toshio Sakai
  Masaru Saito
  Yaichi Ishihara
 • Takezawa
  Hideo Hoshino
  Kentarou Hosino
  Sigeyuki Hoshino
 • Tanasuhara
  Takenori Tachibana
 • Terasawa
  Yoshikazu Otsuka (Mon-Bay)
 • Koguriyama
  Kuniyasu Hiroi (Conias)
 • Ojiya
  Seiji Hiroi
  Seiji Suzuki (Seijuro)
  Kawakami (Torazo)
  Mitsuo Hasegawa
  Hisashi Hirasawa (Marudoh)
 • Nagaoka
  Komei Kaneko
  Shigeru Tasaki (Mosuke)
  Fujio Oomo
  Hisayuki Nogami
  Shoji Tanaka
 • Hiroshima
  Takashi Omosako
  Hiroji Sakai
 •  

  Hiroji Sakai


  Sakai Fish Farm.

    Sakai Fish Farm in Hiroshima, is één van de grootste koikwekers van de wereld. Sakai Fish Farm is een uit de kluiten gewassen familiebedrijf en Hiroji Sakai, de CEO beheerd zijn Farm samen met zijn broer Yoshimichi Sakai als een bedrijf. In de business wordt hij bijgestaan door zijn zoon Kentaro Sakai. Kentaro behoord reeds tot de vierde generatie koikwekers bij Sakai Fish Farm en treed dikwijls op als jurylid in Amerikaanse koishow's.

  Bij Sakai Fish Farm kan je niet gewoon zoals bij de andere kwekers binnenstappen en een koi kopen. Sakai verkoopt enkel aan plaatselijke groothandels die massaal Sakai koi kopen en deze dan verder verkopen aan buitenlandse klanten.


  Een overzicht op Sakai Fish Farm

  Sakai fish Farm produceerd per jaar ongeveer 12 miljoen koi. Beschikt daarvoor over 11 koihuizen en 80 mudponds voor een totale oppervlakte van 30 hectare. In de koihuizen heerste een constante temperatuur van 24°C in de winter zodat de koi ook in de winter voldoende blijven groeien. Zo krijgen de koi bij Sakai per jaar meer dan 60 ton voeding.

  Sakai koi staan erom bekend zeer snel zeer groot te worden. Om dit te bekomen kruiste Sakai een Kohaku met een Ochiba Shigure om de koi meer body en groeisnelheid mee te geven. Een uitgebreid voedingsprogramma zorgt ervoor dat de koi juist genoeg eten krijgen om optimaal te groeien zonder dat dit de waterkwaliteit aantast. Grosso modo komt dit op 2% voeding per dag per kilo lichaams gewicht.

  Sakai Fish Farm beschikt over 60 ouderparen welke allemaal groter zijn dan 85cm. Bij het kweken gebruiken zij meestal één mannetje tegnover één vrouwtje terwijl dit bij andere kwekers meestal één vrouwtje tegenover twee of drie mannetjes is. Voor Kohaku gebruiken zij de Sensuke bloedlijn en voor Sanke, Sadazo en Matsunosuke bloedlijnen.


  Sakai mudponds

  Na 40 dagen wordt de koi een eerste keer geculled. De volgende culling gebeurt rond dag 60 gevolg door een laatste keer rond dag 80. Na de laatste keer wordt de koi verdeeld in tategoi en 'de rest'. Uit een totaal van ongeveer 12 miljoen vissen blijven er uiteindelijk 130.000 over waarvan er ongeveer 30 Grand Champion potentieel hebben(Kostprijs op tweejarige leeftijd voor deze koi +/-65.000 euro/stuk).

  Doordat de koi in de winter blijven doorgroeien kent men vlug het geslacht van de koi. De mannetjes worden verkocht tesamen met de minderwaardige vrouwtjes. Gemiddeld worden er ongeveer 3.500 nissai in de mudponds geplaatst. Voor dat de koi in de mudponds gaan krijgen zij een maand geen eten meer.
  Mr. Hiroji Sakai  Mannelijke Sakai Kohaku - 2 jaar oud - 52cm  Sakai Sanke  Sakai Grand Champion 2000  Supreme Champion op de 33ste All Japan Show in 2001.
  Deze 7 jaar oude en 92cm metende Maruten Kohaku is eigendom van een Taiwanese hobbyist welke de koi kocht toen deze 3 jaar oud en 68cm groot was.


  Bron : Sakai Fish Farm

  www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

  Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help