Startpagina.

Koi breeders
KOI BREEDERS
 • Mushigame
  Kazuto Igarashi
  Kiyoshi Sato
  Tamotsu Nagashima
  Hirosi Hirasawa
  Eiji Matsuda
  Shosaku Igarashi
  Shigeo Tanaka
  Toshio Sakai
  Masaru Saito
  Yaichi Ishihara
 • Takezawa
  Hideo Hoshino
  Kentarou Hosino
  Sigeyuki Hoshino
 • Tanasuhara
  Takenori Tachibana
 • Terasawa
  Yoshikazu Otsuka (Mon-Bay)
 • Koguriyama
  Kuniyasu Hiroi (Conias)
 • Ojiya
  Seiji Hiroi
  Seiji Suzuki (Seijuro)
  Kawakami (Torazo)
  Mitsuo Hasegawa
  Hisashi Hirasawa (Marudoh)
 • Nagaoka
  Komei Kaneko
  Shigeru Tasaki (Mosuke)
  Fujio Oomo
  Hisayuki Nogami
  Shoji Tanaka
 • Hiroshima
  Takashi Omosako
  Hiroji Sakai
 •  

  Mitsuo Hasegawa


  Hasegawa Koi Farm.

    Mitsuo Hasegawa aannemer van beroep en bouwer van vele indoor koihuizen in de Yamakoshi regio, kweekt koi uit liefhebberij. In eerste instantie tot grote ergenis van zijn vrouw, die het maar een dure hobby vond. ('waar hebben we dat nog gehoord')

  Als je nu éénmaal in Ojiya, het hart van de koibusiness, woont is het onmogelijk deze zwemmende juwelen te blijven negeren. Hier wonen de beste koiexperten ter wereld en zijn goede vriend Mr. Kawakami introduceerde Hasegawa in 1982 in de koiwereld.

  Hasegawa investeerde een volledig jaarsalaris in een kweekpaar. Een Tomoin en een Manzo Kohaku. Huurde van kwekers enkele mudponds en een nieuwe koikweker was geboren. Hasegawa experimenteerde door de twee bloedlijnen te mixen en het eigen unieke 'Hasegawa Kohaku' karakter was een feit.

  Hasegawa produceerde in die tijd ook Sadazo Sanke, hieraan kwam echter plotseling een einde door het overlijden van zijn beste Sadazo mannetje. Verder produceerde hij ook Showa en Cream Ogon. Door de jaren verbeterde de kwaliteit van Hasegawa's koi voortdurend waardoor zijn koi nu tot de absolute top behoren.

  Hasegawa leeft erg teruggetrokken, bijna wereldvreemd. Van zakendoen heeft hij al helemaal geen verstand; in tegenstelling tot sommige andere koihandelaars als Shoji Tanaka. Is van geen enkele associatie lid, gaat nooit op uitnodigen in maar spreek in de koiwereld de naam Hasegawa uit en iedereen kent hem om zijn koi. Wat hebben Hiroi Seiji, Dainichi, Hiroshima Sakai, ....gemeen, ze hebben allemaal wel enkele kweekparen van Hasegawa. Toeval, ik denk het niet.

  Mr. Mitsuo Hasegawa
  Typische Hasegawa Kohaku
  Bron : Hasegawa Koi Farm - www.yamakoshi.com

  www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

  Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help