Startpagina.

Koi breeders
KOI BREEDERS
 • Mushigame
  Kazuto Igarashi
  Kiyoshi Sato
  Tamotsu Nagashima
  Hirosi Hirasawa
  Eiji Matsuda
  Shosaku Igarashi
  Shigeo Tanaka
  Toshio Sakai
  Masaru Saito
  Yaichi Ishihara
 • Takezawa
  Hideo Hoshino
  Kentarou Hosino
  Sigeyuki Hoshino
 • Tanasuhara
  Takenori Tachibana
 • Terasawa
  Yoshikazu Otsuka (Mon-Bay)
 • Koguriyama
  Kuniyasu Hiroi (Conias)
 • Ojiya
  Seiji Hiroi
  Seiji Suzuki (Seijuro)
  Kawakami (Torazo)
  Mitsuo Hasegawa
  Hisashi Hirasawa (Marudoh)
 • Nagaoka
  Komei Kaneko
  Shigeru Tasaki (Mosuke)
  Fujio Oomo
  Hisayuki Nogami
  Shoji Tanaka
 • Hiroshima
  Takashi Omosako
  Hiroji Sakai
 •  

  Saito.


  Masaru Saito - Maker of dreams.

    Masaru Saito's bedrijf Shintaro Koi Farm (Shintaro betekend : eerste zoon) is centraal gelegen in Muchigame. Bij een bezoek aan Muchigame kan je er niet naastkijken want het grote geschilderde reklamepaneel trekt sterk de aandacht.

  Saito is één van de topkwekers in Niiagata en een bezoek aan Shintora Koi Farm is zeker de moeite waard. In de koiwereld heeft Saito een bijnaam nl. "The dream maker". De naam is afkomstig van het feit dat Saito zich voornamelijk toelegt op het kweken van Tategoi. Als je de koistocks van Saito bekijkt kan je zelf vaststellen dat er heel wat "droomkoi" in aanwezig zijn. Nigel Caddock beschreef hem in zijn boek 'Nishikigoi Still Waters' als 'in de leer bij de tovenaar' verwijzend naar de vriendschapsrelatie van Saito met Toshio Sakai ( de absolute nummer één op dit ogenblik).

  Een tiental jaren geleden bezochten veel niet-Japanse handelaars Shintaro, bekeken zijn koi en trokken ontgoocheld verder. Dit veranderde nadat in 1996 Peter Waddington, Ian Stewardson, Nigel Caddock, Stan Collinge en nog een paar andere 'koigekken' verschillende keren Shintaro bezochten. Bij deze heren begon stilaan een belletje te rinkelen. Waarom kochten hier alle Japanse handelaars en geen buitenlanders??? Tategoi was het antwoord.

  Shintaro produceerd vooral Sanke (85%), Kohaku (10%), Showa (5%) en enkele Utsuri. Alle kweekparen zijn afkomstig Matsunosukebloedlijnen. Saito droomt ervan om ooit de All Japan Show te winnen. Dat dit ooit gaat lukken daar twijfelen wij niet aan als we zien dat Shintaro Tosai uitgroeien tot meer dan 45cm op één jaar tijd en deze koi zijn niet alleen groot, ze zijn ook nog zeer mooi.  We lichten een tipje van de sluier over de interne keuken.
 • Saito experimenteerd met zijn kweekparen; dit klinkt op het eerste zicht simpel maar dat is niet. Het duurt jaren eer men weet wat men mag verwachten uit een specifiek ouderpaar.

 • Saito is meedogenloos in zijn culling. Twee voorwaarden, groot en schoon waardoor er slechts zeer weinig koi overblijven.

 • Saito spendeerd enorm veel aandacht aan de ontwikkeling van zijn koi. Zo deed Saito in 2001 in een bepaalde mudpond maar 3 koi om te zien welk resultaat dit gaf.

 • Een vierde en misschien wel het belangrijkste punt is passie. Saito geeft zich volledig in het bereiken van zijn droom.


  Het resultaat van al dat werk is dat Shintaro momenteel de beste Sanke's produceerd ter wereld. Men begint in het Westen nu ook langzaam te begrijpen wat men bedoeld met Tategoi.

  Shintaro Koi Farm


  Meer informatie over Shintaro Koi Farm - klik hier(Engels)

 • Mr. Masaru Saito  Saito voedert zij tosai


  Saito bij het afvangen van een mudpond
  Saito bij het afvangen van een mudpond


  Saito bij het afvangen van een mudpond
  Saito bij het afvangen van een mudpond


  Shintaro Sanke
  Shintaro Sanke


  Shintaro Sanke Shintaro Sanke Enkele tategoi sanke


  Bron : www.oomokoi.com - www.tategoi.com - www.yamakoshi.com

  www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

  Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help