Startpagina.

Koi breeders
KOI BREEDERS
 • Mushigame
  Kazuto Igarashi
  Kiyoshi Sato
  Tamotsu Nagashima
  Hirosi Hirasawa
  Eiji Matsuda
  Shosaku Igarashi
  Shigeo Tanaka
  Toshio Sakai
  Masaru Saito
  Yaichi Ishihara
 • Takezawa
  Hideo Hoshino
  Kentarou Hosino
  Sigeyuki Hoshino
 • Tanasuhara
  Takenori Tachibana
 • Terasawa
  Yoshikazu Otsuka (Mon-Bay)
 • Koguriyama
  Kuniyasu Hiroi (Conias)
 • Ojiya
  Seiji Hiroi
  Seiji Suzuki (Seijuro)
  Kawakami (Torazo)
  Mitsuo Hasegawa
  Hisashi Hirasawa (Marudoh)
 • Nagaoka
  Komei Kaneko
  Shigeru Tasaki (Mosuke)
  Fujio Oomo
  Hisayuki Nogami
  Shoji Tanaka
 • Hiroshima
  Takashi Omosako
  Hiroji Sakai
 •  

  Nogami


  Nogami Koi Farm.

    Nogami Koi Farm werd meer dan 35 jaar geleden opgericht door de vader Nogami Hisayaku. Dit familiebedrijf kweekt vooral Go Sanke (Kohaku, Sanke en Showa) en worden in de koiwereld vooral geapprecieerd voor hun fantastische Showa.

  Nogami Hisayaku heeft een zoon en een dochter en zijn moeder is de oudste zuster van Mano Minoru (Dainichi). De vader van Hisayaku startte het bedrijf in 1970 en kweekte in de eerste jaren Yamabuki's van Dainichi. Toen Hisayaku 18 jaar was ging hij werken bij Dainichi en werd daar samen met Marudoh opgeleid. Hisayaku bleef daar 17 jaar en nam dan de zaak van zijn vader over.

  U zal het al wel door hebben, heel de koiwereld in Japan is eigenlijk één grote familie. Elke kweker heeft wel een familielid dat werkt bij een andere kweker of is getrouwd met... of heeft gewerkt bij...of woont in dezelfde straat... heeft dezelfde naam..enz....


  Het speciale(Westerse) Nogami koihuis

  Hisayuki Nogami is één van de meest prestigieuze Showa kwekers van heel Niiagata. Om te kweken gebruikt Nogami ouderparen van Dainichi en Takeda (Hiroshima). Voor de kweek van Sanke, ouders van de Sadazobloedlijn en voor Kohaku een vrouwtje van Maruyama in Yamanashi en een mannetje van Dainichi.


  Kohaku harvest

  Elk jaar in Juni wordt er gekweekt met 10 ouderparen. Het kweken gaat nog steeds op de natuurlijke manier alhoewel zij reeds testen deden met het kunstmatig bevruchten van eieren. Om dergelijke hoeveelheid koi te huisvesten beschikken zij over 40 mudponds waarvan 20 voor fry en 20 voor alle grotere koi.

  Zoals ik al zei behoren alle koikwekers tot één grote familie. Zo is Nogami zeer goed bevriend met Tsuyoshi Kawakami(Torazo), Marudoh(tevens een oudcollega van bij Dainichi), Hiroi Seiji and Fujio Oomo(werd opgeleid in het kweken van Showa door Nogami).


  Nogami Kohaku


  Mr. Hisayuki Nogami  Hisayuki Nogami culling  Kohaku harvest  Nogami Kohaku  Nogami Kohaku  Nogami Showa
  Bron : www.yamakoshi.com

  www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

  Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help