Startpagina.

Koi breeders
KOI BREEDERS
 • Mushigame
  Kazuto Igarashi
  Kiyoshi Sato
  Tamotsu Nagashima
  Hirosi Hirasawa
  Eiji Matsuda
  Shosaku Igarashi
  Shigeo Tanaka
  Toshio Sakai
  Masaru Saito
  Yaichi Ishihara
 • Takezawa
  Hideo Hoshino
  Kentarou Hosino
  Sigeyuki Hoshino
 • Tanasuhara
  Takenori Tachibana
 • Terasawa
  Yoshikazu Otsuka (Mon-Bay)
 • Koguriyama
  Kuniyasu Hiroi (Conias)
 • Ojiya
  Seiji Hiroi
  Seiji Suzuki (Seijuro)
  Kawakami (Torazo)
  Mitsuo Hasegawa
  Hisashi Hirasawa (Marudoh)
 • Nagaoka
  Komei Kaneko
  Shigeru Tasaki (Mosuke)
  Fujio Oomo
  Hisayuki Nogami
  Shoji Tanaka
 • Hiroshima
  Takashi Omosako
  Hiroji Sakai
 •  

  Kawakami


  Torazo Koi Farm.

    Torazo Koi Farm van de Kawakami familie was één van de eerste koibedrijfjes in Niiagata. Chuzo richte het bedrijf op in 1910; zijn zoon Torakichi kweekte voor het eerst Sanke in de jaren twintig en Hiroshi stabiliseerde de Torazo Sanke bloedlijn en is nu nog steeds betrokken bij het bedrijf dat nu geleid wordt door Tsuyoshi Kawakami.

  In de beginjaren werden er hoofdzakelijk Kohaku gekweekt maar vanaf de jaren twintig begon men zich toe te leggen op het kweken van Sanke. De zo gekende Torazo Sanke bloedlijn werd gestabiliseerd eind jaren veertig. De naam Torazo komt van de grootvader van Chuzo Kawakami en betekent tijger.

  De Torazo bloedlijn is ontstaan uit een Sanke vrouwtje en een mannetjes Kohaku uit de Yagozen bloedlijn. Het Sumi bij Torazo Sanke is zeer speciaal. Bij Tosai (éénjarigen) is het Sumi pikzwart en sterk aanwezig maar naarmate de koi twee en drie jaar oud wordt trekt het langzaam bijna helemaal weg en blijft er enkel een blauwe schijn over. Het echte mooie Sumi verschijnt terug vanaf de koi vier jaar is en verbeterd tot zijn zes jaar waarna het consolideerd. De Torazo bloedlijn is één van de meest belangrijke bloedlijn voor koi in heel Niiagata.

  Momenteel heeft Torazo Koi Farm 15 ouderparen waarvan de meeste Sanke en Kohaku maar soms produceerd hij ook kleine aantallen Kikusui, Gin Rin en Goshiki en sinds 1998 experimenteerd men ook met Showa. Goede Oya-goi (kweekkoi) zijn het allerbelangrijkste voor een kweker en zij vergen een hele investering. Torazo kweekt met 15 vrouwtje en 30 mannetjes. Vijf paar Sanke van Torazo, Matsunosuke en Sadazo bloedlijn; acht paar Kohaku van Manzo, Sensuke, Dainichi en Murata bloedlijn en twee paar Showa van Maruju.

  Torazo Koi Farm beschikt in bergen van Yamakoshi over meer dan 40 mudponds van 25 bij 40m waarvan er een paar zelfs dubbel zo groot zijn. Tsuyoshi deed de eerste testen met een voederapparaat voor mudponds omdat het twee tot vijf keer per dag voederen van een dergelijke hoeveelheid mudponds verschillende dagtaken in beslag neemt. Ook in het afvangen van de koi in oktober is de Kawakamifamilie excentriek. Dit gebeurt namelijk indvidueel (koi per koi wordt er genet) terwijl dit bij andere koikwekers met een sleepnet gebeurt.

  Mr. Kawakami


  Mr.Tsuyoshi Kawakami (zoon)  Torazo mudpond

  Bron : Torazo Koi Farm - www.yamakoshi.com

  www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

  Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help