Startpagina.
Algemeen
Geschiedenis
Anatomie van de koi
Vijvers
Filtersystemen
Waterkwaliteit
De aankoop
Het voederen
Kweken
Ziekten
Koisoorten
Tentoonstellen van koi

Informatie
Tategoi
Quarantaine
De microscoop
Info over koikwekers
Reisverslagen
Bonsai
Tuinbonsai
Japan
Koiboeken

Extra
Nieuwsrubriek
Artikelen
Woordenboek
Test je koi kennis
Foto insturen
Verenigingen
Seizoensgebonden
Info over deze site
Adverteren op deze site
Links
Koi kopen
De aankoop van koi.
Het leukste aan de koihobby is ongetwijfeld de aankoop van de koi. Net zoals bij de aankoop van een hond of kat dient men bij de aankoop van koi toch enige verantwoordelijkheid aan de dag te leggen. Overweeg of uw vijver de bijkomende gasten wel kan huisvesten. De meeste handelaren importeren hun grotere koi (twee-en driejarige) in november-december. De tosai of éénjarige komen meestal vanaf maart-april bij de handelaar aan. Wij zullen nu een aantal onderwerpen behandelen waar u op moet letten bij de aankoop van uw zwemmende juwelen.

De afkomst van de koi :
Japan blijft ongetwijfeld nog altijd toonaangevend maar tegenwoordig worden ook koi geimporteerd uit Israel, Taiwan en de VS. Het geboorteland van de koi, Japan, blijft zowel in kwaliteit als kwantiteit de absolute nummer één. De prijs van Japanse koi is wel wat duurder dan deze uit de andere landen maar kwaliteit heeft nu éénmaal zijn prijs. Ook in het aantal gekweekte soorten is Japan nog altijd de nummer één.

Waar koi kopen?
Als u van plan bent koi aan te schaffen zoek dan een betrouwbare handelaar die tijd voor u maakt. Waar dient u verder nog op te letten bij de keuze van de juiste handelaar.

Heeft de verkoper ervaring met koi?
 • Zijn de stockeervaten goed onderhouden?
 • Liggen er dode vissen in de stockeervaten?
 • Mag u bij de aankoop van duurdere koi deze nog een tijd bij de handelaar laten?
 • Zien de vissen er gezond uit?

  Als u éénmaal de handelaar gevonden hebt waar u uw koi wil aankopen moet u nog een keuze maken uit de vele aangeboden koi(soorten). • Uw droomkoi uitkiezen.
  Een koi kiezen doe je niet op 5 minuten; neem uitgebreid je tijd voor je overgaat tot de aankoop van je koi. Waar dien je op te letten bij de keuze :
 • Kijk hoe de koi zwemt; deze beweging dient vloeiend te zijn.
 • Een gezonde koi zwemt voordurend rond; vermijd koi die stil op de bodem van het stockeervat liggen.
 • Bij een gezonde koi zijn de borstvinnen bijna altijd gespreid; vermijd vissen met dichtgeknepen borstvinnen, dit is meestal een teken van stress.
 • Vermijd koi met troebele ogen, met knobbeltjes op het lichaam, met een wasige huid, met opengesperde kieuwen, vermijd ook koi die schubben missen of rottende vinnen hebben, enz...
 • Een koi is nieuwsgierig en komt meestal direct op beweging af omdat hij denkt dat er wat te eten voor hem is; dit is een teken van een gezonde eetlust.
 • Bij handelaars worden de koi meestal 's avonds gevoederd, omdat de koi dan gemakkelijker naar boven komen in de loop van de dag zodat de klanten een betere keuze kunnen maken.
 • www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

  Home     Adverteren     Info     Gebruiksvoorwaarden     Advisor     Help

  Copyright © dekoi & devijver.info.   Designed by Advisor Internet Solutions