Startpagina.

Algemeen
Geschiedenis
Anatomie van de koi
Vijvers
Filtersystemen
Waterkwaliteit
De aankoop
Het voederen
Kweken
Ziekten
Koisoorten
Tentoonstellen van koi

Informatie

Tategoi
Quarantaine
De microscoop
Bezoek enkele kwekers
Bonsai
Tuinbonsai
Japan
Koiboeken


Extra

Artikelen
Woordenboek
Test je koi kennis
Kies de foto v/d maand
Verenigingen
Seizoensgebonden
Info over deze site
Adverteren op deze site
Links

 

 

Literatuur over de koihobby.


Boeken.

  DeKoi verkoopt geen vijvermaterialen of koi. Daarvoor kan u terrecht bij de handelaren. Wat wij wel verkopen zijn een aantal gadgets ter promotie van onze website. Verder willen wij attend maken op een aantal prachtige boeken over koi en de hobby in het algemeen. De meesten van deze boeken zijn ook bij de handelaren verkrijgbaar.


'Compleet handboek koi'.
Als u serieus overweegt koi te gaan houden, hebt u wat hulp en advies nodig. Dit boek helpt u niet alleen op weg, maar zorgt ervoor dat u jarenlang enthousiast en goed geinformeerd blijft terwijl u opgaat in een hobby die ongetwijfeld zal uitgroeien tot een echte passie. Het eerste deel van het boek is een handleiding voor de praktische aspecten van het houden van koi: van het aanleggen van een vijver en het installeren van een filtersysteem tot het kopen van koi. U krijgt informatie over het voedsel, de medische verzorging en het uiterlijk van de vissen. U doet enige wetenschappelijke achtergrondkennis op, zodat u begrijpt hoe u uw koi in goede conditie kunt houden. In het eerste deel wordt eveneens behandeld hoe het showen van koi tijdens competities verloopt en hoe toekomstige kampioenen gekweekt worden. Het tweede deel van het boek geeft een overzicht van de belangrijkste kleurvariëteiten. Laat u door de namen niet ontmoedigen: als u eenmaal weet hoe ze samengesteld zijn uit Japanse termen die de verschillende kleuren en tekeningen beschrijven, zijn ze gemakkelijk te begrijpen. En terwijl uw belangstelling groeit en uw vaardigheden zich ontplooien, kunt u het boek blijven raadplegen als een naslagwerk dat uw waardering voor deze prachtige siervissen alleen maar zal versterken.

Adviesprijs : +/- € 49,90

'De koi dokter'.
'De koi dokter' richt zich tot al diegenen die begaan zijn met een gezonde vis. Het is niet de bedoeling van dit boek om weinig relevante wetenschappelijke informatie te verstrekken, maar wel om op een overzichtelijke wijze en in klare taal meer uitleg te geven over ons favoriete huisdier. Uit enkele duizenden foto's, genomen uit de praktijk, werden de meer dan 350 meest duidelijke beelden geselecteerd om de lezer een leidraad te geven voor een gezonde koi. Het boek werd geschreven door Maarten Lammens, één van de weinige dierenartsen gespecialiseerd in vissen. Hij brengt dan ook 8 jaar praktijkervaring tot leven in dit boek.

Adviesprijs : +/- € 48

'Koi als gezelschapsdier'.
'Koi als gezelschapsdier' geschreven door Edwig Boeykens bevat 80 pagina's informatie over de koi in al zijn aspecten. Voor een beginnend liefhebber zeer goede, vlotte en betrouwbare lectuur, die de thema's om koi als huisdier te houden goed beschrijft. Edwig heeft reeds een tiental jaren koi-ervaring en is één van de mede-oprichters van de 'Vlaamse koi en vijvervrienden'. Zijn bevindingen, die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd als Japanreiziger, secretaris, ombudsdienst en medewerker aan dit magazine, beschrijven in duidelijke taal de punten van deze boeiende hobby.

Adviesprijs : +/- € 12,15

'Koi & Co'.
'Koi & Co' geschreven door Edwig Boeykens met de medewerking van Marc Noelanders. Het tweede boek van deze auteur omvat terug een vernieuwde kijk op de koihobby in al zijn facetten. Naast de prachtige foto's bevat het boek een bron aan informatie. Marc Noelanders, een grootmeester van de bonsai verleent met een 60-tal pagina's zijn medewerking en geeft vele tips over de Japanse tuin rond de koi-vijver. Een must voor elke liefhebber.

Adviesprijs : +/- € 61,85
'Bonsai Art'.
'Bonsai Art' werd geschreven door Marc Noelanders. Marc Noelanders is wereldwijd bekend als bonsaigrootmeester. Hij is te leer gegaan bij grootmeesters in Japan en geeft nu in binnen- en buitenland workshops voor beginners en gevorderden. Daarnaast verzorgt hij de bonsai van diverse mensen, zoals de bonsai van Koningin Fabiola. Het boek bespreekt enkele van zijn belangrijke kunstwerken van opbouw tot afwerking.

Adviesprijs : +/- € 19,71
'Koi Trilogie'.
'Koi Trilogie' werd geschreven door Edwig Boeykens. Tussen 1992 en 1996 ondernam Edwig verschillende reizen naar het Niigatagebergte in Japan, de geboortestreek van de koi. Tijdens een van deze reizen begon hij aan zijn eerste boek dat hem meer dan drie jaar in de ban hield. Wij weten niet of het boek momenteel nog te verkrijgen is.

Adviesprijs : Uitverkocht

'Koi'.
'Koi' werd geschreven door een heel team en uitgegeven door Deltas. Dit naslagwerk omvat de ervaringen van profesionele koidealers en hobbyisten. Een zeer goed boek voor de beginnende koihobbyist. Prachtig en verzorgt samengesteld maar het boek begint stilaan wat op datum te komen. Aanrader voor de beginner; minder voor de koiliefhebber met al wat jaren ervaring.

Adviesprijs : ?????


www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help