Terug naar homepage!
Bezoek de website van Dino in Breda.
Bezoek de website van De Hof-Leverancier.
Bezoek de website van Robert Knops.
Bezoek de website van Aqua-Hobby.
Bezoek de website van Koi- en vijvercentrum Spies.

Lente

De lente voorbereiden


Zomer

Kleurvoeding


Herfst

De herfst voorbereiden


Winter

De winter voorbereiden
Winteraanzuiging

 

 

Seizoensgebonden activiteiten.


 Voorkomen is beter dan genezen!!

Elk seizoen heeft zo zijn eigen specifieke karakter en kenmerken. Al deze eigenschappen hebben rechtstreeks of onrechtstreeks een invloed op onze koi of vijver. Dikwijls hebben heel veel van die kenmerken een negatief kantje waar we best op voorhand rekening mee houden.

Eigenlijk zijn al deze kenmerken , oorzaken en gevolgen terug te brengen tot één woord; temperatuur. Inderdaad het grote verschil tussen de seizoenen zijn de weersverschillen waarvan de temperatuur de belangrijkste is. De watertemperatuur bepaald eigenlijk het hele vijvergebeuren. Een korte samenvatting.

Lente
De lente staat bekend om zijn stijgende temperatuur en het toenemen van de activiteiten van koi,....en parasieten. In de lente zijn de koi ook het meest verzwakt door weinig of geen eten tijdens de winter door een te lage ......temperatuur inderdaad.

Zomer
De zomer is de tijd dat we het meest van onze koi kunnen genieten. Echter ook hier moeten we voorbereidt zijn op inderdaad de temp...eratuur. Vele schijnen er niet bij stil te staan maar doodsoorzaak nummer 1 bij koi is niet parasieten maar gewoon zuurstofgebrek.

Herfst
De herfst is de aanloop naar de winter en deze aanloop gebeurt meestal met horden en stoten. Inderdaad warme dagen wisselen of met koude nachten en vooral in kleinere vijvers gaat de watertemperatuur als een jojo op en neer. Onze koi kunnen temperaturen aan van 4 tot 35C° maar temperatuurverschillen van enkele graden gedurende langere tijd veroorzaken zoveel stress bij onze koi dat ze verzwakt de winter ingaan.

Winter
De winter is voor menig hobbyist een rustige tijd zolang inderdaad de temperatuur op een aanvaardbaar niveau blijft. Hobbyisten zonder verwarming in de vijver lopen tijdens een koude golf van verschillende dagen of weken zenuwachtig en nagelbijtend van vijver naar thermometer en terug.

www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help