Startpagina.

Koitrip februari-maart 2004
Maandag 23 februari
Dinsdag 24 februari
Woensdag 25 februari
Donderdag 26 februari
Vrijdag 27 februari
Zaterdag 28 februari
Maandag 1 maart
Dinsdag 2 maart
Woensdag 3 maart
Donderdag 4 maart
Vrijdag 5 maart

 

De vijverspecialisten in Japan.


Maandag 23 februari

 Op 21 februari reis ik samen met Aqua-Hobby naar Japan, waar de vijverspecialisten alweer de mooiste vissen voor u gaan uitselecteren. Na bijna 24 uur bereiken we het New Plaza Hotel waar Hans Spies ons staat op te wachten. Maandag 23 februari is onze eerste werkdag en vandaag trekken we de hele dag met Hans en Frank door het Niigatagebergte.

Hosokai
De eerste kweker op ons programma is Hosokai. Afgelopen november bezocht ik deze kweker ook en was enorm onder de indruk gekomen van een Ginrin Orenji. De vis, nog steeds aanwezig in de stocks van Hosokai, was nog even indrukwekkend als 5 maanden geleden. Als we alle stocks wat nader bekijken stellen we vast dat er nogal wat oranje koi zoals Orenji, Aka Muji aanwezig zijn. Hans Spies laat de twee mooiste bowlen en na wat onderhandelen vertrekt de mooiste Aka Muji richting Nederland.Na een geslaagde aankoop van deze vis trekken drie Tancho's onze aandacht. Netten en kommen worden terug bij elkaar gezocht en even later gaan alweer drie topvissen richting Borne of Nijkerk.

Na enkele zeer geslaagde aankopen bij Hosokai gaat het verder richting Tazawa. Hier werden geen vissen gekocht omdat de vissen niet echt lekker zaten. Aangezien er nog enkele andere handelaars met ons meereisden verloren we bij Hosokai wel wat tijd waardoor de middag reeds enkele uren gepasseerd is. Uitgehongerd stormen we het eerste het beste restaurant binnen dat er eerder uitziet als een versleten voetbalkantine maar het eten was er wel zeer lekker.

Na Tazawa staat Choguro op het programma. Choguro, bekend om zijn Platina, is letterlijk 'sold out'. Deze kweker had zijn volledige collectie nissai of grotere vissen al verkocht. Onverrichter zaken trekken we dan maar naar Miyatora. Miyatora heeft nog welgeteld negen tweejarige Platina en Hans besluit een bod te doen op de volledige collectie. Miyatora is ook niet van gisteren en weet ook dat er een schaarste is aan Platina en noemt een onredelijk hoge prijs. Spies wie al een hele week door Niigata trekt op zoek naar dergelijke vissen weet ook dat dit waarschijnlijk de laatste tweejarige Platina zijn in het hele Niigatagebergte en stuurt deze algauw richting Nederland. De schaarste in Platina zal zich ook volgend jaar doorzetten omdat de hoeveelheid gekweekte tosai minimaal is.

Na de aankopen bekijken we bij Miyatora de kwaliteit van de gereserveerde tosai(alles behalve Platina) even. Deze zien er zeer goed uit en vele honderden in allerlei variŽteiten komen binnen enkele weken richting Nederland.

Morgen gaan we de hele dag op pad met Aqua-hobby uit Heist o/d Berg.
www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help