Startpagina.

Koitrip februari-maart 2004
Maandag 23 februari
Dinsdag 24 februari
Woensdag 25 februari
Donderdag 26 februari
Vrijdag 27 februari
Zaterdag 28 februari
Maandag 1 maart
Dinsdag 2 maart
Woensdag 3 maart
Donderdag 4 maart
Vrijdag 5 maart

 

De vijverspecialisten in Japan.


Dinsdag 2 maart

 In onze zoektocht naar mooie gosanke is onze eerste stopplaats vandaag Kazuto Ikarashi. Het aanbod tweejarige vissen was te klein om een goede selectie te maken. Hier werden dan ook enkel wat tosai gekocht. Daarom rijden we snel door naar één van mijn favoriete kwekers nl. Iwashita. Voor we zijn stocks gaan bekijken worden we eerst uitgenodigd voor een kopje koffie.

Na de koffie beginnen we aan een selectie van tweejarige vissen. Na wat onderhandelen gaat al snel een mix van een 20-tal nissai richting Breda.

Even later bekijken we de bak met driejarigen even. Hieruit selecteerd Robert een prachtige Hariwake en Kin Showa. Er worden nog enkele andere vissen genet maar deze blijken reeds verkocht. Kees selecteerd uit deze bak een prachtige Showa. Ons oog valt ook nog op een prachtige Kymonryu maar deze is reeds verkocht.

Na de twee- en driejarigen richten we ons op de jumbo koi. Luc laat een prachtige Yamabuki van 73cm netten. Werkelijk een ongelooflijk mooie vis. Na een grondige inspectie kan de onderhandeling beginnen. Iwashita stelt een zeer stevige prijs voorop. Nadat rekenmachines een paar keer over en weer zijn gegaan wordt de zaak uiteindelijk positief afgerond.

Het is al enkele jaren geleden dat De Hofleverancier nog jumbo koi verkocht maar de koiliefhebbers kunnen binnen enkele weken in Ekeren weer genieten van dit prachtig exemplaar.
Na deze mooie aankopen bij Iwashita staat Isa als volgende stopplaats op het programma. Verschillende vissen worden genet maar we komen niet tot een verkoopsovereenkomst. Dus vervolgen we onze weg naar Kawakami. Hier hebben we een afspraak om 300 nissai te selecteren. Netten en komen worden weer bij elkaar gezocht en enkele uren later is de klus geklaard.


Morgen gaan we weer met Luc, Kees en Robert opzoek naar topkwaliteit koi.www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help