Startpagina.

Koitrip februari-maart 2004
Maandag 23 februari
Dinsdag 24 februari
Woensdag 25 februari
Donderdag 26 februari
Vrijdag 27 februari
Zaterdag 28 februari
Maandag 1 maart
Dinsdag 2 maart
Woensdag 3 maart
Donderdag 4 maart
Vrijdag 5 maart

 

De vijverspecialisten in Japan.


Vrijdag 27 februari

 Het heeft de hele nacht gesneeuwd en toch hebben we weinig moeite om Igarashi te bereiken. Als er bij ons 30cm sneeuw valt gaan scholen dicht, rijdt er geen trein uit, staat heel het land op zijn kop, kortom grote chaos. Als het Niigatagebergte op een paar uur tijd onder een 30cm dikke sneeuwlaag wordt bedolven is er geen enkele trein te laat, zijn alle wegen open en gaat het leven zijn gewone gang.

Na een lange autorit, is onze eerste stopplaats van de dag Igarashi. Deze kweker is de ideale plaats voor het uitzoeken van unieke koi. Na een grondige speurtocht in de vele stockeervijvers gaan een uurtje later 7 prachtige koi naar Heist o/d Berg. Allen Doitsu, waaronder Kujaku, Mizuho, Kumonryu en een Kikokuryu.

Graag hadden we hier nog enkele grotere exemplaren geselecteerd maar we vonden ze dit jaar te duur. Na deze succesvolle zoektocht vervolgen we onze weg richting Kaneko. Kaneko is vooral bekend voor de kweek van Kujaku en Shiro Utsuri. Bij Kaneko selecteren we nog enkele Platina Ogon en plaatsen we een bestelling voor enkele honderden tosai.

Verder kochten we ook nog tosai bij Miyatora(go-sanke) en Aoki(Yamato en Kikikusui) en nissai bij Kazeharo(Kujaku). Bij Kase kochten we niets dit jaar; te duur. Bij Miyatora konden we ook nog een topclass Purachina van meer dan 70cm kopen.


Het indrukwekkende sneeuwlandschap van Niigata
Morgennamiddag trekken we met Spies naar Sakai voor het uitselecteren van tosai.www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help