Startpagina.

Koitrip februari-maart 2004
Maandag 23 februari
Dinsdag 24 februari
Woensdag 25 februari
Donderdag 26 februari
Vrijdag 27 februari
Zaterdag 28 februari
Maandag 1 maart
Dinsdag 2 maart
Woensdag 3 maart
Donderdag 4 maart
Vrijdag 5 maart

 

De vijverspecialisten in Japan.


Woensdag 25 februari

 Eerste stopplaats van de dag is Marudoh. We worden hier letterlijk en figuurlijk met open armen ontvangen. En de meester himself wil ons een rondleiding geven langs al zijn koihuizen. Hier worden enkele honderden tosai gekocht in vele variŽteiten. Marudoh is bekend geworden met de kweek van gosanke maar dit is al lang niet meer de enige variŽteit die hier wordt gekweekt.

Izumiya
Van Marudoh gaat het in ijltempo richting Izumiya. Izumiya is groot geworden met de kweek van Yamabuki maar bouwt langzaam een reputatie op van kweker met de meeste jumbo koi in het koihuis. Ik geloof dat er bij benadering een 500 jumbo's aanwezig zijn.

Hier kopen we een driejarige Yamabuki en Purachina. Voor de jumbo's hebben we maar geen prijs gevraagd want er stonden nergens stoelen om te gaan zitten. Overigens een zeer vriendelijke man maar hij kent goed de kwaliteit en prijs van zijn vissen. We zijn er toch maar mooi in geslaagd om zijn beste driejarige Purachina los te peuteren wat op dit moment niet zo evident is in Niigata.

Ontvangst bij Marudoh

De twee aangekochte vissen zijn beiden tussen 50 en 55cm. Tijdens het gesprek met de kweker vroegen we naar het potentieel van deze vissen en hij antwoorde "look around". Inderdaad we zien bijna alleen maar jumbo koi in de stocks van Izumiya. Dat belooft.

Na Izumiya staat Hosokin op het programma. Hier bekijken we enkel de tosai en bestellen er enkele honderden. Graag zouden we ook zijn tategoi tosai eens bekijken. Dit werd door hem toegestaan waarna we ons naar een ander koihuis begaven. Aankopen van Tategoi tosai was er niet bij wegens onverkoopbaar in Europa.

Na Hosokin trokken we verder naar Maruju waar we na sterk aandringen een schitterende Budo Goromo en een Tancho van 45cm aankochten. Van hieruit reden we verder naar Iwashita waar we een Kikokuruyu van topkwaliteit konden bemachtigen. Werkelijk de beste vis uit heel onze selectie. Uiteraard selecteerden we nog een tiental andere mooie tweejarige vissen. Waaronder een mooie selectie bij Sakai.

We laten je nog even mee genieten van het mooie Niigata in de sneeuw.


Morgen gaan we terug een dag met Spies op stap.www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help