Startpagina.

Koitrip februari-maart 2004
Maandag 23 februari
Dinsdag 24 februari
Woensdag 25 februari
Donderdag 26 februari
Vrijdag 27 februari
Zaterdag 28 februari
Maandag 1 maart
Dinsdag 2 maart
Woensdag 3 maart
Donderdag 4 maart
Vrijdag 5 maart

 

De vijverspecialisten in Japan.


Dinsdag 24 februari

 Gisteren was Aqua-Hobby reeds bij verschillende kwekers langs geweest om tosai te kopen. Bij Conias werden Chagoi's en Ochiba's gekocht. Bij Shinoda Hi-Showa, bij Masaki Asagi en bij Yamazaki Yamabuki, Platina, Long-fin Platina en Hariwake.

Suzuki
Vandaag begon de trektocht bij Suzuki. Suzuki staat vooral bekend om zijn mooie Doitsu Sanke's. Na wat wikken en wegen worden een tiental nissai richting Heist o/d Berg gestuurd. Tenslotte gaan we nog even de kwaliteit van de tosai bekijken. Ook hier zien we alleen maar gezonde en mooie vissen.

Dan maar snel verder naar Oofuchi. Een kweker met prachtige vissen in alle soorten en maten. Als de prijs-kwaliteit verhouding van zijn stocks niet zo goed was konden we hier rustig voorbij rijden want op het half uur dat we daar aanwezig waren heeft deze 'vriendelijke meneer' geen woord gesproken. Zelfs ja of nee knikken is zeer moeilijk voor deze man, laat staan een glimlach. Dus snel verder naar Tanaka.

Suzuki lokt de tosai met voer

De sfeer bij Tanaka is relax waardoor al snel tientallen gewone en Ginrin Chagoi, Ochiba en Soragoi over de toonbank gaan. Na de nissai richten we ons op de grotere koi; een prachtige Aka Matsuba en enkele Chagoi worden genet maar de prijs drijft ons en André van Ornafish bijna tot wanhoop. We slagen er dan ook niet in om deze vissen tegen betaalbare prijzen te kopen.
Door de beperkte hoeveelheid koi in de bakken denken we niet dat verder aandringen nog hoeft. Blijkbaar wil hij deze vissen alleen verkopen tegen zotte prijzen. Dat is ook logisch want in heel het Niigatagebergte zijn nergens zulke donkere Chagoi's te vinden van die kwaliteit. Na de zaken is Tanaka zo vriendelijk om ons uit te nodigen voor de lunch. Hier gaan we natuurlijk graag op in.

Na de lunch staat Hosokai op ons schema. Gisteren was ik hier met Spies. Hosokai is één van onze favoriete kwekers omdat je hier een enorme keuze hebt aan de betere kwaliteit aan aanvaardbare prijzen. We kunnen al snel een deal maken waardoor een Kikokuryu(45/50cm) en een Aka Muji(65cm) naar Heist o/d Berg komen. Verder brengen wij nog enkele tweejarige Yamabuki en Platina mee.

Als laatste staat vandaag Suda op de lijst. Hier bekijken we de aanwezige voorraad en bestellen dan ook een tiental vissen.


Aqua-Hobby zal ook morgen verslag uitbrengen.www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help