Startpagina.

Koitrip februari-maart 2004
Maandag 23 februari
Dinsdag 24 februari
Woensdag 25 februari
Donderdag 26 februari
Vrijdag 27 februari
Zaterdag 28 februari
Maandag 1 maart
Dinsdag 2 maart
Woensdag 3 maart
Donderdag 4 maart
Vrijdag 5 maart

 

De vijverspecialisten in Japan.


Donderdag 26 februari

 Vandaag beginnen wij bij Kazeharo met het uitselecteren van tweejarige koi. Dit neemt een twee uurtjes in beslag. Van daaruit rijden we verder naar Nogami maar deze vissen konden ons niet bekoren. Daarna gingen we nog snel een kijkje nemen bij Fuji Oomo en Otsuka om de kwaliteit te vergelijken. Uiteindelijk kwamen we bij Suzuki terecht waar we vier Purachina ouderdieren konden bemachtigen.

Uitselecteren bij Kazeharo

Na de deal met Suzuki kon de dag niet meer stuk. Hans Spies slaagde erin om vier Purachina ouderdieren van Suzuki te kopen. Dit is zeker niet evident omdat het kweekseizoen voor de deur staat. Om de één of andere reden moest hij van de vissen af. We weten niet precies waarom maar het is zeker ongewoon. Ouderdieren zijn bijna nooit te koop laat staan betaalbaar. Waarschijnlijk was Suzuki bereidt om aan Hans Spies te verkopen wegens de jarenlange goede relaties met deze kweker.

Honderden keren vragen handelaars aan kwekers om ouderdieren te mogen kopen. Slechts zeer zelden wordt hier door de kwekers op in gegaan. Als ze dan uiteindelijk toch bereidt zijn om een ouderpaar te verkopen vragen ze tienduizenden euro's waardoor de handelaars weer afhaken.

Na deze succesvolle aankoop bij Suzuki vervolgen we onze weg naar Sakai de kweker van de Matsunosuke-bloedlijn waar we tosai gaan selecteren. Netten en kommen worden weer bij elkaar gezocht en de speurtocht naar topkwaliteit tosai kan beginnen. Enkele uren later zijn alweer een paar honderd van Sakai's beste tosai verkocht. De dag wordt hier afgesloten onder een dik sneeuwtapijt en morgen wacht ons alweer een nieuw avontuur.Morgen trekken we met Aqua-Hobby door het sneeuwlandschap van Niigata.www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help