Startpagina.

Waterkwaliteit
Wat is water?
pH-waarde.
KH-waarde.
GH-waarde.
Ammonium & ammoniak.
Nitriet.
Nitraat.
Zuurstofgehalte.
Fosfaten.
IJzer.
Watertemperatuur.
Chloor en chloramine.

Waterproblemen

Nieuwe vijvers.
Groen of troebel water.
Draad en slijmalgen.


 

Groen water.


Problemen met groen of troebel water.

  Groen of troebel water komt vaak voor bij pas aangelegde vijvers, maar ook oudere vijvers waar in het begin fouten zijn gemaakt kampen wel eens met groen of troebel water. De groene kleur van het water wordt veroorzaakt door uiterst kleine zweefalgen, die zich echter razendsnel vermenigvuldigen. Zo kan een groene, ondoorzichtige brij ontstaan. Zweefalgen maken vooral kans wanneer er onvoldoende plantengroei in de vijver is zodat er een voedingsoverschot in het water ontstaat.Het probleem wordt door de volgende stappen opgelost :

 • Een bacteriecultuur toevoegen. Volg hier de instructies op de verpakking.

 • Voer meer waterverversingen uit bij koivijvers. Breng in tuinvijvers meer vijverplanten aan. Wij raden drijfplanten zoals watergentiaan, kikkerbeet, azolla en eendekroos of waterlelies aan.

 • De gezamenlijke waterhardheid (GH-waarde) moet voldoende hoog zijn (minimum 8°dH). Bij lagere waarden GH-plus of mineral plus gebruiken.


  Na verloop van tijd zal het vijvermilieu zich stabiliseren. Als het water helder is, kunt u zuurstofplanten zetten? Wij raden b.v. waterpest, hoornblad of fonteinkruid aan.

  Om het proces te versnellen kunt u, na het nemen van bovengenoemde maatregelen, milieuvriendelijke producten toevoegen, die de vuil- en algdeeltjes naar de bodem doen zinken en helder water achterlaten. U volgt de instructies op de verpakking. U kunt ook een grotere vijverfilter installeren.


  Groen en troebel water weer helder maken.  Perfect Stabel van Perfect Pond is een mengeling van noodzakelijke mineralen en twee soorten PENAC die samen zorgen voor een perfect evenwicht in de vijver. Perfect Stabel verhoogt het zuurstofgehalte van water. Draad, slijm, sliert en zweefalgen krijgen door Perfect Stabel geen kans om zich te ontwikkelen. De sliblaag in uw vijver zal langzamerhand verdwijnen. De helderheid van het water wordt optimaal. Voor een snelle opstart van nieuwe filters en voor het behandelen van sterk vervuilde filters is Perfect Stabel een noodzaak.


 • Opmerking : bij aanvang van de kuur kan het water tijdelijk groen worden. Door het goed opvolgen van de juiste doseringen verdwijnt dit automatisch.

  Dosering : Perfect Stabel dient als kuur toegediend te worden.

  Vijverinhoud:

  Tot 3000L
  3000L tot 9999L
  10000 tot 100000L

  Aanvangsdosis :

  30g/1000L per week gedurende 4weken
  20g/1000L per week gedurende 4weken
  10g/1000L per week gedurende 4weken

  Onderhoudsdosis :

  5g/1000L per week
  4g/1000L per week
  2g/1000L per week  Kuur altijd afmaken      1 maatbeker = 25g      Eerst oplossen in vijverwater

  www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

  Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help