Startpagina.
Vijvers en vijveraanleg.
Home
Vijvers
Japanse koivijver (1)
Japanse koivijver (2)


Vijverfoto's
Fotoalbum 1
Fotoalbum 2


Een koivijver aanleggen.
Een Japans geinspireerde koivijver.(deel 2)

De afwerking:
Het metselwerk van de kleine vijver is voltooid. De skimmer is ingemetst;de polyester aangebracht en de rotsen geplaatst. Tijd om de filter aan te sluiten. Let ook op de bankiraibrug tussen de twee vijvers, hierdoor zal de indruk onstaan dat het om één vijver gaat.

Ook de grote vijver is klaar. Tijd om de rotsen verder te leggen en de brug verder af te gewerken. Ook zal er een verharding worden aangelegd met klinkers.

Het plaatsen van de rotsen is een tijdrovend karwei dat uiterst precies dient te gebeuren om de polyster zeker niet te beschadigen; tevens dient er ook op gelet te worden dat ze stabiel liggen. Dit kan door ze te ondersteunen door kleinere exemplaren. Hier werd gekozen voor hanteerbare rotsen tussen de 75 en 150kg.De filterinstallatie:
De filters zijn aangesloten en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afneembare bankiraipanelen die deze zullen afdekken. Houd er ook rekening mee dat de pompen en het electrisch gedeelte droog staat want water en electriciteit zijn niet bepaald beste vrienden.

De opstelling van de pompen is van cruciaal belang voor het onderhoud. Een mooi afgewerkte installatie waar alles zo is opgesteld dat alles vlot bereikbaar is vergemakkelijkt het onderhoud. De groene darm van de dompelpomp moet nog mooi weggewerkt worden.

Graag zou ik nog één goede raad meegeven. Begin nooit onvoorbereid aan een dergelijk project. De vijf bovenstaande sponsors zijn mensen met een jarenlange ervaring in het uitwerken van dergelijke projecten. Vraag hun advies het loont zeker de moeite.
De sfeer rond de vijver:
Uiteraard moet deze tuin nog enkele jaren de tijd krijgen om tot volle ontplooiing te komen. Maar met wat verbeelding kan je de evolutie wel inbeelden. Wij zullen trouwens op regelmatige tijdstippen de evolutie weergeven.
www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home     Adverteren     Info     Gebruiksvoorwaarden     Advisor     Help

Copyright © dekoi & devijver.info.   Designed by Advisor Internet Solutions