Startpagina.

KLAN - Interkoi 2004
Interkoi 2004
Interkoi 2004a
Overzicht show's en beurzen

 

 

Verslag Interkoi 2004 - KLAN.


24 en 25 april 2004.

  De eerste koishow van het jaar is achter de rug. Vroeger werd de Interkoi gehouden eind juni maar de Duitse koivereniging besloot om zelf het startschot te gegeven voor een schitterend wedstrijdseizoen.

Het was de eerste maal dat ik de Duitse koishow bezocht en dit is zeker niet tegen gevallen. Uiteraard is Rheda-Wiedenbruck vanuit Nederland en BelgiŽ behoorlijk ver waardoor even over en weer rijden bijna onhaalbaar wordt. De Duitse koishow is eigenlijk een show van koi en bonsai. Vele unieke stukken werden tentoongesteld en in de diverse seminaries kon menig bonsailiefhebber zijn kennis bijschaven.

De Interkoi is natuurlijk in de eerste plaats een koiwedstrijd en vele honderden koi bevolkten de 85 showvaten. Het wordt al vele jaren gezegd maar het is gewoon een feit dat het algemene niveau van de ingezette vissen telkens stijgt en in spannende nek-aan-nek tussen BelgiŽ, Nederland en Duitsland werd uiteindelijk; overigens volkomen terecht, de Grandchampion toegewezen aan een Kohaku van 84 cm.

Een koishow heeft natuurlijk ook standhouders, de vijverspecialisten stelden voor het eerst hun nieuwe stand voor.

De koiwedstrijd.

Koi- en vijvercentrum Spies behaalden maar liefst 7 prijzen waarvan 4 eerste plaatsen en 2 tweede plaatsen en de speciale prijs van de NVN met een mooie kumonryu.

Spies behaalde de speciale prijs van de NVN met de Kumonryu en de 1į prijs in size 6 met de Kohaku

De Kohaku van Spies komt met zijn 73 cm uit in klasse 6 waardoor hij niet kon meedingen voor Grand Champion want een Grand Champion komt altijd uit klasse 7. Misschien was het beter geweest om deze koi nog een jaartje in Japan te laten. Maar dat het een kampioen voor de toekomst is, is wel zeker.www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help