Startpagina.

Hollandkoishow - Arcen - NVN

Arcen 2005(deel1)
Arcen 2005(deel2)
Overzicht koishow's en beurzen

 

 

Verslag Arcen 2005 - NVN.


De Hollandkoishow : 19 tot 21 augustus 2005.

  Voor de dertiende keer organiseerde de NVN zijn jaarlijkse hoogmis voor de koiliefhebber te Arcen(NL). Dit jaar bevolkten maar liefst 130 standhouders het showterrein. Opvallend was de grote aanwezigheid van de vele 'buitenlandse' standhouders. Dan bedoel ik niet de Belgische maar de vele Engelse, Thaise, Taiwanese, Zuid-Afrikaanse,... standhouders. Ondanks de enorme groei in standhouders en ingezette koi verliep alles weer perfect en konden de vele duizenden bezoekers weer genieten van een onvergetelijke dag.

Spanning troef.

De kwaliteit van de ingezette vissen was dit jaar wel bijzonder hoog. Maar liefst 3 Grand Champions namen het tegen elkaar op. De winnaar van Arcen2004, de winnaar van de BKKS-show 2004 en de Interkoi winnaar 2005. Allen Kohaku's; en toch won een Momotaro Sanke de hoogste titel.

Ook de vijverspecialisten lieten zich in de wedstrijd niet onbetuigd. Zo behaalde Vijvercentrum Spies maar liefst 9 grote prijzen en Dierenland Robert Knops behaalde 6 grote prijzen.

Vijvercentrum Spies won met een prachtige Sanke 3 prijzen waaronder twee hoofdprijzen namelijk die van de beste Sanke van de gehele show(uitgezonderd de Grand Champion) en de beste koi in klasse 6 (60-70cm) van de hele show. Een schitterende Hi-Utsuri, klasse 5 (50-60cm) deed er weinig voor onder en behaalde 2 prijzen waaronder die van de beste Utsuri van de gehele show. Deze koi is evenals 2 andere prijswinnaars gekweekt in ISRAEL. Hiermee is weer eens aangetoond dat het niet belangrijk is waar de koi gekweekt wordt, het gaat altijd om de kwaliteit van de koi. Natuurlijk komen ook de ouders van deze koi oorspronkelijk uit Japan. De deskundigheid van de kwekers in IsraŽl zorgt ervoor dat ze ook daar kwaliteit vissen kunnen kweken.

Dierenland Robert Knops won met een prachtige Kigoi de Champion Variety wat wil zeggen dat dit de beste vis was in de Kawarimono klasse over alle sizes. De andere prijswinnaars zijn :
 • Sanke size 4 : 2de in variety and size
 • Kohaku size 5: 1st in variety and size
 • Sanke size 6 : 2de in variety and size
 • Sanke size 5 : 1st in variety and size
 • Doitsu B size 6 Beni Kikukoryu : 2de in variety and size

  Beste Sanke van de hele show - Beste Utsuri van de hele show - Ginrin Ochiba's (IsraŽl)

  Kigoi Champion Variety - Beni Kikukoryu 2de in variety and size - Sanke 2de in variety and size • www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

  Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help